Haberler & Duyurular

Infiniti, QX Inspiration adlı konseptini gösterdi

Yaklaşık 1 ay önce bir teaser (ipucu) görüntüsünü gördüğümüz Infiniti konsepti, bugün resmi olarak duyuruldu. Tamamen elektrikli bir crossover konsepti olan bu araç "QX Inspiration" olarak adlandırılmış ve önümüzdeki haftadan itibaren Detroit Otomobil Fuarı 2019 kapsamında dünyaya sergilenecek.

Infiniti, bu konseptin firmanın gelecek modellerinin tasarım anlayışını da yansıtıyor olduğu için son derece önemli olduğunu belirtiyor. Bu tasarım ile doğru orantılı bir tasarımı yine firmanın Q Inspiration adlı konseptinde de görmüştük.

nfiniti'nin tasarım direktörü Karim Habib bu konseptle ilgili olarak "QX Inspiration, Infiniti için yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor. Yeni teknolojiler, tasarım anlayışımızı geliştirmemize olanak sağladı. Bu yeni konsept de eski Infiniti modellerinde olduğu gibi güçlü görünümü ön plana çıkarıyor." şeklinde açıklamalarda bulunmuş.

Konseptin fütüristik detayları arasında ise ön kısımda aydınlatmalı Infiniti amblemi ve yazısı, yan tarafta da standart aynalar yerine kameralar gibi şeyleri görmekteyiz. İnce ön farlar ve iddialı bir ön yüz ile araç, dururken bile etkileyici bir görünüme sahip olmayı da başarmış. Infiniti ayrıca, elektrikli otomobiller için geliştirilen yeni platformların, araçların iç mekanlarında çok daha iyi bir hacim sağladığını da belirtiyor.

Firma aynı zamanda QX Inspiration konsepti her ne kadar fütüristik olsa da malzeme kalitesi ve geleneksel işçilik gibi konularda hiçbir eksilme olmadığını da belirtiyor. Tamamen yeni bir platform üzerine geliştirildiğini öğrendiğimiz bu konseptin motorunun ne olduğu ise açıklanmıyor, sadece tamamen elektrikli bir motor sisteminin olduğunu biliyoruz. Araç 14 Ocak tarihinde Detroit Otomobil Fuarı kapsamında tanıtıldığındadaha detayları bilgilere ulaşmayı bekliyoruz.

Kaynak: Infiniti


Top